Drukbezochte opening Centrale Uitgiftepunt in Arnhem-Zuid

‘Dat ik zelf mag kiezen, dat is zo ontzettend fijn’ aldus Tamara, klant van de Voedselbank, tijdens de officiële opening van het nieuwe uitgiftepunt van Voedselbank Arnhem. Samen met wethouder Elfrink van Arnhem verrichtte zij de symbolische openingshandeling op zaterdagochtend 30 september.

Meer vers voedsel, meer eigen keuze en minder verspilling

Hans Speelman, voorzitter van Voedselbank Arnhem, sprak trots over het nieuwe concept. Waar de klant eerder op vrijdag een vastgesteld voedselpakket ophaalde, komt de klant in Arnhem-Zuid nu op een ingeplande dag de gratis boodschappen zelf samenstellen met een vrijwilliger. Daarvoor haalt de Voedselbank iedere dag producten op bij lokale supermarkten. Speelman: ‘Zo krijgen onze klanten hier in Arnhem-Zuid meer vers voedsel, hebben ze meer eigen keuze en gaan we voedselverspilling nog meer tegen’.

‘Wat een goed concept! Ik maak ook een diepe buiging voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Daar mag de Arnhemse samenleving heel dankbaar en trots op zijn, aldus Gerrie Elfrink, wethouder van de gemeente Arnhem.

Samenwerking bepaalt succes!

Speelman: ‘Dit concept is alleen realiseerbaar door de intensieve samenwerking met de supermarkten in Arnhem en omgeving, een groot aantal sponsors, en de tomeloze inzet van een groot aantal vrijwilligers. Die wil ik dan ook hartelijk bedanken’.