Honig bestaat 150 jaar en trakteert!

Dit jaar bestaat het merk Honig 150 jaar en dat moest gevierd worden! Het oer-Hollandse merk doet dat door een grootschalige campagne voor de voedselbanken. Het merk organiseerde in mei een grote benefietactie en trakteerde 150.000 maaltijden Spaghetti Bolognese. Ook Voedselbank Arnhem kreeg een deel van de 150.000 producten van Honig.

De 150.000 producten zijn begin februari naar rato verdeeld onder alle voedselbanken in Nederland. Ondanks de verdeling heeft Voedselbank Arnhem toch 38.783 producten met spaghetti bolognese van Honig gekregen. Thom Dieben (coördinator Voedselverwerving in Arnhem) vond het een mooie actie: ‘Je moet nagaan dat er alleen in Arnhem al 900 gezinnen zijn die van de voedselbank een pakket krijgen. Als er dan ongeveer tien grote pallets binnenkomen met spaghetti bolognese is dat super! Ik heb zelfs nog geholpen met het product van de pallets af halen, want het was te hoog. Al met al moest er nog behoorlijk gesjouwd worden, maar dat doen we graag.’

Eerdere donaties

Deze donatie is niet de enige gift die Voedselbank Nederland van Kraft Heinz (het moederbedrijf van Honig) kreeg. Na de grote jubileumdonatie doneerde Heinz weer zo’n 200.000 producten. Dit maal droge producten zoals mixen voor soepen, sauzen en maaltijden. Ook deze donaties zullen verdeeld worden over alle distributiecentra in Nederland.