Volkshuisvesting bij ons op werkbezoek

Op dinsdag 27 maart ontvingen we maar liefst 130 medewerkers van Volkshuisvesting Arnhem die in het kader van een werkoriëntatie onze voedselbank bezochten. Zij kwamen met twee grote bussen ons terrein op nadat ze een school in Zuid bezochten. Daar wachtte een team van ons ze op: Herman Boesveld, Christien van de Berg, René van Beek, Rein Hoenholt, Nel Huizinga, Marlies van Amerongen en Thom Dieben. 

 

       

 

De groep werd in tweeën gesplitst, één groep kreeg koffie en een algemene presentatie in hal 1 tussen de rollerband en de AGF werktafel, de tweede groep werd in drie groepen langs de hallen, de diepvries, de koeling en de winkel geleid. Halverwege werd gewisseld.

Onder de indruk

De medewerkers waren zeer geïnteresseerd in ons werk en onder de indruk van de inspanningen om onze klanten, vaak ook klanten van Volkshuisvesting, van voedsel te voorzien. Als uitsmijter vertelden we over de ontwikkeling van ons Centraal Uitgiftepunt in Zuid waarmee we meer vers voedsel via het ophalen van de dagelijkse derving van supermarkten, binnen krijgen.
We zijn nu aan het onderzoeken of we ook in Arnhem Noord een Centraal Uitgiftepunt kunnen realiseren. Als die plannen doorgaan, is Volkshuisvesting bereid mee te denken over een geschikte locatie. Na anderhalf uur ondergedompeld te zijn in de ‘voedselbankzaken’ vervolgden ze hun werkbezoek naar een buurthuis in Presikhaaf.