Organisatie

Voedselbank Arnhem heeft zowel een lokale als een regionale functie.

Lokale functie Voedselbank Arnhem

Vanuit haar lokale functie bedient Voedselbank Arnhem wekelijks op 24 uitgiftepunten ruim 1.100 pakketten in het lokale werkgebied (de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Over-Betuwe, Rheden, Rozendaal en Westervoort). Bekijk het overzicht van ons lokale werkgebied.

Regionale functie Voedselbank Arnhem

Daarnaast fungeert Voedselbank Arnhem als regionaal distributiecentrum voor Gelderland en het oostelijk deel van de provincie Utrecht. Een groot deel van het voedsel dat in Arnhem wordt verzameld, wordt dus ook weer aan 20 andere voedselbanken geschonken. Zie het overzicht van ons regionale werkgebied. Bij Voedselbank Arnhem werken op 1 januari 2016 ruim 400 (onbetaalde) vrijwilligers. Dat worden er steeds meer. Gelukkig maar, want er doen ook steeds meer mensen een beroep op de voedselbank. Deze vrijwilligers zijn verdeeld over diverse werkgebieden, van aanmelding tot en met uitgifte. Lees meer over het vrijwilligerswerk bij Voedselbank Arnhem.Voor elk werkgebied is een coördinator aangesteld die verantwoordelijk is voor de dagelijkse leiding en maandelijks overleg voert met de overige coördinatoren. Bekijk het organogram (Word) van Voedselbank Arnhem.

Naast deze dagelijkse leiding heeft Voedselbank Arnhem ook een eigen bestuur. Bekijk de lijst met alle contactmogelijkheden. Lees meer over de organisatie van de landelijke Vereniging voor Voedselbanken Nederland.