Donateur worden

Word donateur van Voedselbank Arnhembankrekeningnummer

Jaarlijks wordt er momenteel voedsel voor ca. 100.000 voedselpakketten door onze voedselbank uitgegeven. Omgerekend zijn de kosten die wij daarvoor moeten maken ca. 5,00 euro per pakket.

Dit betekent dat wij alleen samen met onze donateurs ons werk bij de Voedselbank kunnen voortzetten. Het voedsel ontvangen wij gratis van diverse voedselleveranciers; onze vrijwilligers worden niet betaald. Maar wij maken wél kosten voor transport, gas, water en licht. Voor deze noodzakelijke kosten kunnen we ook úw steun niet missen. Word donateur voor maar 3,00 Euro per maand, u zorgt er dan voor dat wij elke week zo’n 3.500 gezinnen kunnen ondersteunen.

Vul daarom het donateursformulier in.

Fiscaal voordeel bij periodieke schenking door ANBI-status

De fiscaal aantrekkelijkste manier om te doneren aan de Voedselbank is de periodieke schenking. Vanaf het jaar 2014 is hier geen notariële akte meer voor nodig en is de volledige donatie aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Wel moet een en ander in een schriftelijke overeenkomst worden vastgelegd. De belastingdienst heeft hiervoor een overeenkomst ontwikkeld.

Download de overeenkomst periodieke gift in geld.

Ook een eenmalige donatie kan u een flink  belastingvoordeel opleveren. Bij een eenmalige donatie geldt voor de fiscale aftrekbaarheid een drempel van 1% van het gezamenlijk inkomen van fiscale partners samen. Ook geldt bij een eenmalige donatie een maximum van 10% van het gezamenlijke inkomen. Bekijk in hoeverre uw gift aftrekbaar is.

Voedselbank Arnhem opnemen in uw testament?

Bij het nalaten van geld of goederen aan Voedselbank Arnhem steunt u ons terwijl u, als u de fiscale regels op dit gebied goed toepast, ook belasting bespaart. Als u geen testament maakt, bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Als u zelf wilt bepalen hoe uw nalatenschap wordt verdeeld, is het belangrijk om een testament te maken. Uw notaris kan u hierbij helpen.

Wilt u als bedrijf graag uw bijdrage leveren, kijk dan op de pagina Bedrijfspartner worden.