Voor kids

Hallo kids,Spreekbeurt voedselbank

Op deze website staat veel informatie over Voedselbank Arnhem. Misschien vind je het leuk om je spreekbeurt / werkstuk te doen over de Voedselbank of kom een keertje met je klas langs voor een rondleiding. Voor dat laatste mag je juf of meester contact opnemen met ons via het e-mailadres: info@voedselbankarnhem.nl.

Natuurlijk staat er heel veel informatie op deze website, maar één jongen is jullie al voor geweest. Hij heet Tim en hij vindt het goed als je zijn werkstuk over de voedselbank gebruikt als inspiratiebron voor je eigen spreekbeurt of werkstuk. Aardig hè?

Wil je weten hoe het er bij ons aan toe gaat? In dit filmpje van Klokhuis kan je het allemaal bekijken.

Voor de korte versie: we hebben ook een ‘Infographic‘ voor je gemaakt. Handig hè?

Actie voeren voor de Voedselbank

Misschien denk je na het lezen van alle informatie dat je ook iets wilt doen voor Voedselbank Arnhem. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Veel scholen en kinderen voerden al acties om geld in te verzamelen voor de Voedselbank. Zo zijn er al scholen geweest die een sponsorloop organiseerden en zijn er kinderen langs de deur gegaan voor ‘heitje voor een karweitje’! Maar misschien heb jij een veel beter idee! Lijkt het je leuk om met je klas of school een actie te organiseren voor de Voedselbank, dan zijn wij daar natuurlijk heel erg blij mee! En een afspraak maken om langs te komen met je klas mag natuurlijk ook. Laat je juf of meester dan even contact met ons opnemen.

Hier zie je hoe een school in Duiven in 2012 voor ons actie heeft gevoerd:

Voedsel geven is natuurlijk erg aardig, maar wij hebben ook geld nodig om al die pakketten te vervoeren, koel te houden en in kratten te doen. Per pakket zijn wij ongeveer € 3,- kwijt aan organisatorische kosten. Daarom hebben wij ook een donateursformulier, dat je onder de aandacht van je ouders of je school kunt brengen.

Heel erg bedankt voor jullie hulp!