Vrijwilliger worden

Er is elke week ongelofelijk veel te doen bij de Voedselbank Arnhem. Want voor er een pakket klaar is voor onze klanten, moet er eerst heel wat werk verricht worden. Daar zijn denkers en doeners voor nodig. Mensen die achter het beeldscherm zitten voor het administratieve proces. En mensen die hun mouwen opstropen en helpen met pallets laden en lossen, kratten inpakken en wat dies meer zij. Wat er per week allemaal gebeurt bij de voedselbank, lees je hier.

Waarom werken bij de voedselbank?

Natuurlijk omdat het dankbaar en nuttig werk is. Maar het is ook gezellig. Je ontmoet veel verschillende mensen. Je weet waar je het voor doet en meestal kost het je maar een paar uurtjes per week. En dat geeft voldoening. Eigenlijk heeft iedereen bij Voedselbank Arnhem z’n eigen reden.

Niemand wordt betaald

Bij de voedselbank is geen enkele betaalde kracht. Iedereen, ook in de landelijke organisatie, is vrijwilliger. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.

Vrijwillig is niet vrijblijvend

Werken bij Voedselbank Arnhem betekent werken met gemotiveerde, enthousiaste mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Het is belangrijk om daarom goede afspraken te maken over wat je activiteiten zullen zijn, wanneer en hoe lang je die zult doen en dat je je realiseert dat er elke week op je gerekend wordt. Al onze vrijwilligers krijgen naast een vrijwilligersovereenkomst ook begeleiding vanuit één van de coördinatoren van Voedselbank Arnhem. Regelmatig krijgen wij ook aanbiedingen voor gratis cursussen voor onze vrijwilligers, waar je je voor kunt inschrijven.

Welke vacatures zijn er?

We hebben 375 vrijwilligers bij ons werken. Heel diverse mensen, met heel diverse taken. Regelmatig hebben we behoefte aan vervanging of uitbreiding. Kijk daarom eens op onze vacaturepagina. En mocht er deze maand niets van je gading bij zitten, maar wil je toch graag aan de slag? Stuur dan gerust een mail naar onze coördinator vrijwilligers. Zij informeert je graag over de mogelijkheden voor jouw inzet voor Voedselbank Arnhem.