Een nieuwe manier van uitgifte in Westervoort

Op uitgiftepunt Westervoort werken vrijwilligers met een nieuw systeem. Het voedsel voor onze klanten wordt niet langer aangeleverd in kratten, maar in rekken op wielen. De zogenoemde Deense karren worden op het distributiecentrum ingeladen met dozen. Pas in Westervoort gaat het plastic eraf en worden de dozen uitgepakt. Vervolgens komen verse groenten van boeren uit de omgeving en de koel- en vriesproducten erbij.  

Hoe bevalt het tot nu toe? 

“Bevalt het nieuwe systeem?” vroegen we aan Gerda Buijs, die er de leiding heeft. Gerda: “Jazeker! Het heeft wel even geduurd voor we eraan gewend waren, want het is meer werk. De rekken zijn ingepakt in plastic, wat we eerst moeten verwijderen, dan de dozen uitpakken en de producten uitstallen. Uiteindelijk is het voor de klanten veel handiger. Ze lopen met een begeleider langs de rekken en doen hun ‘boodschappen’. Net zoals in onze supermarkt in Arnhem-Zuid. Zo kunnen onze klanten zelf kiezen wat ze nodig hebben, dat is prettiger.” 

Najaar besluit hoe verder 

Met deze proef testen we of het met geringe middelen mogelijk is om voor onze klanten een soort winkelconcept mogelijk te maken. Ondertussen zijn we zo enthousiast dat de proef wordt uitgebreid met een tweede uitgiftepunt.