Help de Voedselbank helpen

De laatste maanden weten steeds meer nieuwe klanten Voedselbank Arnhem te vinden. Zij komen allemaal in aanmerking voor een voedselpakket. Maar helaas wordt het voor ons steeds moeilijker om deze pakketten goed te vullen. Daarom hebben we hulp nodig. U kunt ons helpen als vrijwilliger, als donateur en/of u kunt meedoen aan diverse inzamelingsacties.

Door de stijgende inflatie en toenemende energiekosten, doen steeds meer mensen een beroep op de voedselbank. Mensen die eerst nog net konden rondkomen, redden het nu niet meer. Inmiddels ondersteunt Voedselbank Arnhem meer dan 3.500 mensen met een wekelijks pakket. Voedselbank Arnhem werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers.

Doneer
Voor de producten in de voedselpakketten betalen wij niets. Deze krijgen we van verschillende leveranciers. Maar het kost wel geld om een voedselpakket bij onze klanten te krijgen. Gemiddeld is zo’n 5 euro per voedselpakket nodig voor kosten als vrachtwagens en bestelbusjes om voedsel in te vervoeren, benzine en diesel voor het vervoer en vast lasten zoals huisvesting en energie. Als u iets kunt missen, bijvoorbeeld uw energiecompensatie, dan vindt u op www.voedselbankarnhem.nl een donatiebutton.

Voedsel geven
Normaal gesproken kopen voedselbanken geen eten, maar zamelen ze voedseloverschotten in. Voedsel dat anders wordt vernietigd. Dit aanbod loopt helaas snel terug. Ook leveranciers letten op de kosten en bepalen de benodigde productie steeds preciezer waardoor er minder voedsel overblijft. Een mooie ontwikkeling, maar daardoor is er wel minder aanbod bij de voedselbanken. En omdat het aantal klanten hard stijgt, betekent dit dat het steeds moeilijker voor ons is om de pakketten goed te vullen. We hebben vooral behoefte aan gezonde houdbare producten, zoals rijst, pasta, pastasaus, soep, ontbijtgranen, koffie, thee, olie, broodbeleg. Als er een inzameling in uw supermarkt wordt gehouden, doe dan mee! Koop producten voor mensen die zelf niet genoeg geld hebben voor hun dagelijkse boodschappen.

Vrijwilliger worden
Extra klanten, betekent extra werk. Wilt u samen met zo’n 425 vrijwilligers het verschil maken voor onze medemens? Zoekt u leuk, zinvol én dankbaar werk? Word dan vrijwilliger bij Voedselbank Arnhem! We zijn heel hard op zoek naar vrijwilligers die coördinerend werk willen doen. Bijvoorbeeld als daghoofd of als coördinator van onze winkel, de pakketsamenstelling of van het transport. Daarnaast zoeken we collega’s die de handen uit de mouwen willen steken in de koeling, op de heftruck of als winkelassistent.

Kom kennismaken; dan bespreken we jouw wensen en talenten. Mail naar vrijwilligers@voedselbankarnhem.nl

Dit vind je misschien ook leuk...