Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat er nog vragen zijn. Hieronder zetten we de meestgestelde vragen op een rijtje. Heb je nog meer vragen? 

Vragen over het voedselpakket

Of je in aanmerking komt voor een voedselpakket, hangt af van de hoeveelheid leefgeld. Dit is het geld dat maandelijks overblijft als je van de inkomsten de vaste lasten aftrekt. Hoeveel dat leefgeld mag zijn, is afhankelijk van de samenstelling van het gezin. Je vindt deze informatie bij de Regels en criteria.

De aanvraag van een voedselpakket loopt altijd via een hulpverlener. Een hulpverlener is bijvoorbeeld maatschappelijk werk, de sociale dienst of een kerkelijk hulpverlener. Op deze pagina vind je het aanmeldformulier.

Dat verschilt per week. Wij kopen zelf geen voedsel. Het voedsel komt van bedrijven die het over hebben. Wat er in een voedselpakket zit, hangt dus af wat we als voedselbank geleverd krijgen. Lees er hier meer over.

Een voedselpakket is een tijdelijke aanvulling, een steuntje in de rug voor mensen met financiële problemen. De eerste toekenning is voor maximaal 6 maanden (soms 3 maanden). Hierna moet de hulpverlener elk half jaar een verlengingsaanvraag indienen.

Natuurlijk kan het een keertje voorkomen dat je jouw voedselpakket niet kunt ophalen. Laat het dan vantevoren weten, zo kunnen wij jouw pakket nog verdelen onder andere mensen.

Het telefoonnummer van het uitgiftepunt waar je moet afmelden staat in de mail die jouw hulpverlener van ons krijg je als jouw aanvraag is toegekend. Meld je pas na de sluitingsdatum van het uitgiftepunt af? Dan word je als ‘niet afgemeld’ gezien. Zorg dus dat je op tijd afmeldt!

Als je twee keer in de vier weken jouw pakket zonder afmelding niet ophaalt, dan halen wij je voor drie maanden van de lijst. Daarna moet je via de hulpverlener een nieuwe aanvraag indienen.

Vragen over je donatie

Voedselbank Arnhem is afhankelijk van donaties. Superfijn dus als je wat wilt doneren. Je kunt ons eenvoudig financieel steunen via dit donatieformulier 

Jazeker! Wilt u een keer boodschappen doen voor voedselbank Arnhem? Er zijn verschillende producten die wij altijd kunnen gebruiken.

Wil je als bedrijf graag (grotere hoeveelheden) voedsel doneren, neem dan contact op met de afdeling voedselverwerking. Dat kan per e-mail naar of via de telefoon: 026-2001007