Toename klanten Voedselbank Arnhem, dringend vrijwilligers gevraagd

Landelijk was het al volop in het nieuws: steeds meer mensen melden zich bij de voedselbanken omdat zij het financieel niet meer redden om hun dagelijkse boodschappen te doen. Dat geldt ook voor Arnhem. Voedselbank Arnhem ziet het aantal klanten vanaf december vorig jaar met wel twaalf procent toenemen. Deze stijging zet langzaam maar zeker door.  

Ons werk is niet mogelijk zonder vrijwilligers, die er op allerlei manieren aan meewerken dat het voedsel bij onze klanten terechtkomt. Nu de economie na de crisis weer aantrekt, de lasten voor levensonderhoud door de oorlog in Oekraïne toenemen en ons klantenbestand stijgt, hebben we dringend meer vrijwilligers nodig. Op diverse plekken; in het magazijn, bij het transport maar óók in leidinggevende functies. Zoals daghoofd bij de uitgifte, of coördinator van een magazijnploeg.  Kijk voor alle vacatures op www.voedselbankarnhem.nl/vacatures.  


Leuk, zinvol en dankbaar werk 

Werken voor een organisatie als Voedselbank Arnhem geeft veel voldoening. De – tijdelijke – voedselhulp helpt direct om de nood bij de armste mensen in de regio te verlichten. We verstrekken uitsluitend voedsel dat gedoneerd wordt, niemand in de hele organisatie wordt betaald. Er blijft nergens geld aan de strijkstok hangen. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten goed worden besteed en het milieu minder wordt belast. Om de zelfredzaamheid van onze klanten te bevorderen, werken we samen met lokale hulporganisatie die hen helpen weer op eigen benen te staan.  


Over Voedselbank Arnhem
Elke week krijgen bijna 1.300 huishoudens in de regio Arnhem een voedselpakket als aanvulling op hun beperkte budget. Dit wordt uitgereikt via 17 uitgiftepunten. Klanten in Arnhem-Zuid komen één keer per week naar onze winkel om zelf hun pakket samen te stellen. Daarnaast is Voedselbank Arnhem distributiecentrum voor 25 andere voedselbanken in de hele provincie.
Voedselbank Arnhem is lid van de landelijke Vereniging Voedselbanken Nederland. Naar schatting redden alle voedselbanken in Nederland samen 1,5% van het voedsel dat anders verspild zou worden. 

Dit vind je misschien ook leuk...