Bakker Reijnen 20 jaar donateur

Bakkerij Reijnen uit Schaarsbergen is al jaren betrokken als donateur van Voedselbank Arnhem. Bakker Ronnie Reijnen vertelt over zijn betrokkenheid bij de voedselbank.

“We zijn zo’n twintig jaar geleden begonnen met het doneren van broden aan de voedselbank”, vertelt Reijnen. In die tijd was er nog een uitgiftepunt van de Voedselbank in Schaarsbergen zelf.
Met de komst van CUP-zuid, het uitgiftepunt in Arnhem-zuid in de vorm van een winkel, ontstond ook daar de vraag naar vers brood. Bakkerij Reijnen wilde graag helpen maar het brood wegbrengen was destijds geen optie. Toch stemde Reijnen stemde in, want zoals hij zelf zegt: “weggooien is doodzonde!”

Vrijwilliger Frans van de Kamp sprong in dit gat. Vier dagen in de week vervoert hij verse broden en broodjes van de bakkerij naar CUP-zuid. In de tijd waarin Van de Kamp bij het uitgiftepunt in Schaarsbergen werkte, doneerde de bakkerij al brood. Nu zorgt hij ervoor dat het brood in Arnhem-zuid op de schappen belandt.

“We bakken ruim voor onze eigen winkel”, laat Reijnen weten. Elke dag blijft er brood over. “Dat zijn minimaal dertig á veertig broden per dag, maar kunnen er gerust ook tachtig zijn.”
Dat wat overblijft, gaat mee met Frans naar de voedselbank en komt zo alsnog op een goede plek terecht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *