Joop Toeter krijgt Arnhems Meisje tijdens feest 15-jarig bestaan

Voedselbank Arnhem bestond in 2020 15 jaar en had dat graag met haar vrijwilligers willen vieren. Door corona was dat niet mogelijk, maar donderdagavond 4 november is ons bestaan toch – inmiddels 16,5 jaar – gevierd met een feestelijke avond in de Koepelgevangenis. Burgemeester Marcouch luisterde de avond op met een toespraak voor alle vrijwilligers. In het bijzonder werd Joop Toeter in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van burgemeester Marcouch een Arnhems Meisje. Een speciale hommage voor wie zich jarenlang buitengewoon inzet voor de stad Arnhem.

Joop Toeter, sinds 2007 lid in de orde van Oranje Nassau, coördineerde voor de Voedselbank Arnhem vijfentwintig uitgiftepunten voor voedsel, bijna tweehonderd vrijwilligers en coördineert tot op de dag van vandaag de voedselbankwinkel. Ook bij het Leger des Heils, De vrijwilligerscentrale Arnhem, Opvang dak- en thuislozen De Duif, en het Overleg Kerk en Overheid (OKO) is hij een goede bekende, als korpssecretaris, bestuurder en commissielid. Toeter is opgeleid tot technicus en heeft doorgeleerd voor arbeidsdeskundige. Bij de KEMA Arnhem was hij vanaf 1966 bankwerker/lasser, tot hij in 1974 het werk ging leiden bij de Sociale Werkvoorziening, waar hij bijna dertig jaar werkzaam was.

Geven en doorgeven

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Joop Toeter geeft mij energie. Om zijn geweldige motto ‘Doen wat we geloven’. Omdat hij behalve in zijn God ook gelooft in zijn geliefde stad Arnhem – in de Arnhemmers die een zetje nodig hebben, met de volle maag als praktische start. Wij houden in Arnhem van gedreven mensen als de goudeerlijke Joop Toeter, die met zijn inspirerende mensbeeld tijdens corona de restauranthouders prijst als gulle gevers van voedsel, zoals eerder al de bedrijven en andere organisaties als ruimhartige verstrekkers van locaties voor de voedselbank. Geven en doorgeven, dat is de kunst van het goede Arnhemse leven – laten wij allemaal een beetje als Joop Toeter zijn.’.

Tegengaan van armoede en voedselverspilling

Voedselbank Arnhem is in 16,5 jaar uitgegroeid tot een grote organisatie met 450 vrijwilligers. Iedereen werkt uitsluitend op vrijwillige basis. Van bestuur tot heftruckchauffeur; zij zorgen er allemaal voor dat gedoneerd voedsel terechtkomt bij klanten die deze ondersteuning (tijdelijk) hard nodig hebben. De voedselbank gaat voedselverspilling tegen door ervoor te zorgen dat overtollig, maar prima voedsel niet weggegooid hoeft te worden. Wekelijks komen er in het distributiecentrum ca. 125.000 producten binnen, die weer uitgegeven worden. Ook in de moeilijke coronatijden is Voedselbank Arnhem doorgaand open gebleven om de klanten van voedsel te voorzien.

Veel ondersteuning

Veel organisaties ondersteunden ons zeer geslaagde feest door het ter beschikking stellen van de locatie, faciliteiten of eten en drinken. Onze speciale dank gaat uit naar Stichting Wie Goed Doet en Smartvertizing. Dank aan alle organisaties die deze avond mogelijk hebben gemaakt:

 • Koepelgevangenis voor de prachtige locatie.
 • Melis Logistics voor de frietkar en snacks.
 • FortVier voor het heerlijke eten met koks en de bediening.
 • Bakkerij Hilvers voor het gebakje.
 • De Arnhemse Uitdaging, Duoshop en Kuiper Bouw voor de give away.
 • Printwerk en banners van DUO, Promosign en Dogan.
 • Arma verhuur voor de materialen.
 • Sligro voor het bier.
 • Disco Boogy night en DJ Bruce voor de muziek.
 • Magic Events voor de techniek.
 • Houtspel Maatwerk voor het vrolijke amusement.
 • Bedrijventerrein Arnhems Buiten voor de parkeergelegenheid.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *